Harvia


VÅR HISTORIA

 

Sauna är ett finskt ord som är känt runtom i världen. Bastun har sitt hem i Finland, som är världens bastutätaste land. Finland har 5,5 miljoner invånare och fler än 3 miljoner bastur. Finland är även Harvias hemland.

 

Harvia Oy fick sin början då jaktplanet som flögs av pilotstudent Tapani Harvia störtade ner på en frusen sjö under en nattflygning på 1940-talet. Tapani överlevde olyckan och kröp fram under den rykande metallhögen utan en skråma. Han åkte direkt till bastun och när han kastade bad på den gamla rostiga bastuugnen kom han på sin livsuppgift. Han skulle börja tillverka bastuugnar av prima kvalitet.

 

I dag – tre generationer senare – är Harvia världens ledande aktör inom bastu- och spabranschen. Harvia grundades år 1950 och är idag är känt överallt i världen för sin design av fungerande och tekniskt progressiva produkter och helheter. Marknadsledaren Harvias ikoniska produkter exporteras till 84 länder och säljs via 600 distributionspartners. På flera marknader är Harvia branschens mest kända varumärke.

 

Harvia-gruppens omsättning  var cirka 74,1 miljoner euro under 2019, och företaget sysselsätter cirka 365 yrkesmänniskor inom bastu- och spabranschen. Produktionsanläggningarna ligger i Finland, Kina, Ryssland, USA och Estland. Företagets huvudkontor och världens största bastuugnsfabrik ligger i Muurame i Mellersta Finland. Österrikiska Sentiotec GmbH har varit en del av Harvia-gruppen sedan 2016.

Monteringsanvisningar

Monteringsvideo för vedeldad kamin


Hämta
Harvia M2 Vedeldad Kamin
Harvia M2.pdf
Adobe Acrobat-dokument 7.1 MB
Hämta
Harvia Stålskorsten
Harvia Stålskorsten.pdf
Adobe Acrobat-dokument 1.9 MB
Hämta
Harvia Skyddsvägg
Harvia Skyddsvägg.pdf
Adobe Acrobat-dokument 2.0 MB
Hämta
Harvia Golvskyddsplåt
Harvia Golvskyddsplåt.pdf
Adobe Acrobat-dokument 417.6 KB
Hämta
Harvia The Wall Elaggregat
Harvia The Wall.pdf
Adobe Acrobat-dokument 7.8 MB